Редактор: Недко Петровe-mail: [email protected]Кадър: Телевизия 7/8Най-потърпевшите от извънредното положение са хората с

...
Редактор: Недко Петровe-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bgКадър: Телевизия 7/8Най-потърпевшите от извънредното положение са хората с
Коментари Харесай

Иван Димитров: Вкарват стрес от Ковид-19 във всички нас, без да виждаме нещо притеснително, дори процентът на заболелите пада

Редактор: Недко Петров

e-mail: [email protected]

Кадър: Телевизия 7/8

Най-потърпевшите от изключителното състояние са хората с хронични болести. При тях имаше липса на медикаменти, неприемане на пациенти с тежки хронични болести, което води до затруднения на положението им. Получихме доста сигнали и макар нашите запитвания посредством медиите до Министерството на здравеопазването, за жалост нищо положително не се случи. Тези хора останаха без лекуване. Мога да го кажа от персонален опит, от първо лице. Моята майка, която я погребах преди два дни, беше с хронично заболяване „ лупус ”. Заради това, че всички хвърлиха напъните да ни плашат, стопираха да одобряват хора с тези болести и тя просто си отиде без време, тъй като не получи съответното лекуване.

Това сподели в Телевизия 7/8 Иван Димитров от Федерация „ Български пациентски конгрес ”.

Ето част от това, което още съобщи пред Иво Сиромахов членът на публичната организация:

„ Националният действен щаб вкара суматоха във всички нас, вкара в обществото, всеки ден божи чувахме по какъв начин ще умреме.

Аз съм кардиогичен пациент с диагноза „ фамилна хиперхолестеролемия ”, която е 10 пъти по-смъртоносна от онкологичните болести. За страдание кардиогичните пациенти умират и не престават да умират в къщите си, не стигат до лекуване. Проф. Иво Петров сподели, че за един ден са умряли 300 индивида кардиогични пациенти, единствено за един ден.

Преди две години го изкарах този Ковид, той не съществува в България или Европа от през вчерашния ден. Абсолютно същите признаци. За 2 дни подвигнах доста висока температура, започнах да кашлям, започнаха да ми свирят дробовете, припаднах. Това беше в Италия, в едно градче в Падова, което е с размерите на Перник. Отидох, доста бързо ме одобриха. Казах им, че съм кардиогичен пациент. За негативно време ми направиха всички проучвания, с цел да ревизират дали казусът не е от сърцето, споделиха „ тежка инфлуенца ”. В 2,20 вечерта ме одобриха, в 7 сутринта ме изписаха с обдишване, не интубиран, с антибиотици и всичките неща, и след 3 дни моето заболяване стартира да отшумява и мина обикновено, както би трябвало да минава един вирус, какъвто е Ковид-19.

Стресът в този момент, който вкарват във всеки един от нас, не е въз основа на нещо трагично, нещо ужасно.  Ето статистика от Министерството на здравеопазването: На 6 април са направени 252 теста, има 18 случая, на 19 април – 435 теста, 53 случая, през днешния ден 4525 теста, 140 случая. Не виждаме нещо, което да е притеснително, даже процентът пада. Нашият въпрос, който ние зададохме, за какво се постанова да има подобен боязън, такова натягане и такава суматоха, която се вкарва във всички нас. При състояние че през 2009 година имаше свински грип и данните на СЗО също сме ги дали на Министерството на здравеопазването, не че те не ги знаят. През 2009 година съгласно СЗО от свински грип заболелите са сред 700 милиона и 1 милиард и половина. Тогава не помня да е имало подобен боязън и такова затваряне, умрелите са били към 600 000, като това съгласно СЗО е 15 пъти по-малко от действителната смъртност, тъй като огромна част от хората не са били изобщо изследвани, те са умряли.... ”

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html.

Прочети тук - Защо e добре да рекламирате бизнеса си с ПР изявления в уеб страницата Petel.bg

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР